VİŞNELİ SÜTLÜ TATLI TARİFİ

Merhaba sevgili izleyiciler sizlere tamda vişnenin mevsimi olan yaza uygun mükemmel lezzetli vede hafif vişneli sütlü tatlı tarifi paylaşmak istedim🍒Gerçi ben marketlerde bulamadım pazarada gitmemiştim, bu yüzden paketlerde satılan dondurulmuş çekirdeği çıkarılmış hazır vişne aldım, sizlerde vişne bulamazsanız benim yaptığım gibi hazır paket alabilirsiniz hatta bu tatlıyı kışında yapabilirsiniz çünkü artık hazır paket dondurulmuş meyveler dört mevsim marketlerde buzdolaplarında oluyor....

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile 

📌1 litre süt
📌1 su bardağı şeker
📌1 su bardağı un
📌1 adet yumurtanın sarısı
📌1 paket vanilya
📌1 paket sıvı krema (200 ml lik)

*Vişne jölesi için :

🍒250 gr çekirdeği çıkarılmış vişne
🍒1 çay bardağı şeker
🍒1 çay bardağı su

🍒1 dolu yemek kaşığı nişasta
🍒Yarım çay bardağı su

*Süslemek için :

📌Robotta çekilmiş antep fıstığı

Yapılışını izleyerek daha verimli anlamış olacaksınız fakat kısa başlıklar halinde sizlere belirtmek istiyorum...

✔️Sütlü tatlı kısmını birkaç dakika pişirdikten sonra vanilyayı ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz, bu arada devamlı karıştırarak pişirelimki dibine tutmasın
✔️Başka bir kap içine boşaltıp vede el çırpıcısı ile ara ara karıştırıp ılık hale gelmesini sağlayalım
✔️Ilık hale geldikten sonra sıvı kremayı ekleyip güzelce birkaç dakika çırpalım
✔️Sütlü tatlıyı kupa bardak veya kaselere boşaltalım
✔️Vişne jölesi için tencereye vişneleri, suyu, şekeri koyalım 6_7 dakika kısık ayarda pişirelim
✔️Nişastalı suyu ilave edelim birkaç dakikada karıştırarak dibine tutturmadan pişirelim
✔️Sütlü tatlının üzerine dökelim
✔️3_5 saat veya vaktiniz varsa bir ertesi güne kadar dinlendirelim
Not ❗
✔️Dinlenen tatlılar bir ertesi gün daha da lezzetli hale geliyor😍👍💯

Videolu yapılışı YouTubeda buraya tıklayın👇



Yorumlar