KUŞBAŞI ETLİ ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ


Merhaba sevgili izleyiciler lezzetine %💯garanti vermiş olduğum çok lezzetli doyurucu bir yemek olan altı kibrit çöpü inceliğinde patates kızartması ile sosu, sarımsaklı yoğurdu ile ve üstünün marine edilmiş eti ile muhteşem kuşbaşı etli çökertme kebabı tarifimi sizlere sunmak istedim....
MALZEMELER :

📌400 gr et 
📌2 su bardağı sıcak su (pişerken koyulacak) 

*Eti marine etmek için :

📌Yarım çay bardağı zeytinyağı(100 ml lik bardak)
📌Yarım çay bardağı süt (100 ml lik bardak)
📌1 adet küçük veya orta boyda olur kuru soğan
📌3 orta diş sarımsak
📌1 çay kaşığı tuz
📌1 çay kaşığı kekik
📌Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
📌Yarım çay kaşığı karabiber

📌5 adet orta boy küçüğe yakın patates 

*Sosu için :

📌4 adet küçük domates 
(Siz 2 büyük domates kullanabilirsiniz)
📌1 tatlı kaşığı domates salçası
📌Yarım çay kaşığı tuz
📌Çeyrek çay bardağı zeytinyağı

*Yoğurtlu kısım için :

📌Küçük kase yoğurt (3_5 yemek kaşığı)
📌1 orta diş sarımsak
📌Yarım veya çeyrek çay kaşığı tuz

❗Not❗
✔️Etin pişme süresi suyu çekene kadar 40 dk, suyunu koyduktan sonra 1 saat kısık ateşte pişti
✔️Ete 1 su bardağı sıcak su gösterdim ama sonrasında 1 su bardağı daha sıcak su ilave ettim, toplamda 2 su bardağı sıcak su koymuş oldum
✔️Eti marine ettiğim için eti pişirme esnasında herhangi bir yağ koymadım çünkü marine malzemeleri içinde zeytinyağı vardı birde etim yağlı bir et olduğu için ekstra yağ koymadım.. Sizler dinlerseniz kavurma aşaması bitince ve su koyup suyunuda çekince 1 yemek kaşığı tereyağ koyabilirsiniz...

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇

Yorumlar