KABAK MEZESİ TARİFİ

Merhaba sevgili izleyiciler bu yaz aylarında içinizi ferahlatan hem sağlıklı hafif doyurucu besleyici vede lezzetli bir meze olan kabak tarator tarifimi kesinlikle denemenizi tavsiye ederim🤗Gerçi içine dere otu ilave etmedim tamda tarator diyemeyiz ama kabak mezesi veya kabak salatası diyebiliriz☺️Diyet yapanlar içinde bire bir tarif💯👍


MALZEMELER :

📌2 adet kabak
📌2 yemek kaşığı zeytinyağı
📌1 çay kaşığı tuz 

*Yoğurtlu kısım için :

📌7 yemek kaşığı susuz yoğurt
📌Çeyrek çay kaşığı tuz
📌1 büyük diş sarımsak

*Üzeri için :

📌Yarım çay bardağı ceviz
📌3 yemek kaşığı zeytinyağı
📌Çeyrek çay kaşığı kırmızı toz biber
 (isteğe bağlı)
📌İnce kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı) 

Kabak mezesi nasıl yapılır... 

✔️Kabaklar yıkanır isteğe bağlı kabukları soyulur, rendelenir 
✔️Tavaya iki yemek kaşığı zeytinyağı dökülür, rendelenmiş kabaklar kendi suyu ile ocağın orta bölümünde kısa sürede suyunu çekene kadar kavrulur 
✔️Başka bir kap içine alınır soğumaya bırakılır 
✔️Yoğurtlu karışım için yedi yemek kaşığı susuz yoğurt bir küçük kap içine alınır 
✔️Sarımsak rendelenir, çeyrek çay kaşığı tuz ilave edilir karıştırılır 
✔️Üzeri için yarım çay bardağı iri ceviz bıçak ile kıyılır 
✔️Tava içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür, cevizler bir iki dakika karartmadan kavrulur 
✔️İsteğe bağlı renk versin diye çeyrek çay kaşığı kırmızı toz biber ilave edilir karıştırılır 
✔️Tavadan küçük bir kap içine alınır 
(tavada kalırsa sıcaklıktan yanacaktır!!!) 
✔️Kavrulup Soğuyan kabaklar yoğurt ile buluşturulur 
✔️Üzerine soğumuş cevizli karışım dökülür 
Veee afiyetle yenilir...

Videolu izlemek için linke tıklayınız👇

Yorumlar