MİLFÖY HAMURU DOKUSUNDA EL AÇMASI PATATESLİ BÖREK TARİFİ

Merhabalar sayfama hoşgeldiniz... 
Sizlere el açması kat kat çıtır çıtır milföy hamuru dokusunda içi patatesli bir börek tarifi sunmak istedim😊

❗Yanlız şöylede bir tavsiyem olsun❗
✔️Sizler peynirli olarak hazırlayabilirsiniz!!! (Patatesliden ziyade peynirli bu böreğe daha çok yakışıyor!!!)

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak ile

*Hamuru için :

📌1 su bardağı ılık su
📌1 çay bardağı ayçiçek yağı
📌1 adet yumurta (sarısı üzeri için)
📌1.5 çay kaşığı tuz
📌2 yemek kaşığı sirke 
📌4 su bardağı un (kaliteye göre değişebilir)

*Aralarına sürmek için :

📌200 gr tereyağ veya margarin 

*İç harcı için :

📌4 adet orta boydan küçük haşlanmış patates 
📌1 adet kuru soğan 
📌1.5 çay kaşığı tuz 
📌Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 
📌Yarım çay kaşığı karabiber 
📌Çeyrek çay kaşığı kimyon 
📌Bir miktar ince kıyılmış maydanoz 
📌Tahmini miktar zeytinyağı 

*Üzeri için :

📌Ayrılmış yumurta sarısı 
📌1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 
📌Susam
📌Çörek otu

Videolu yapılışı YouTubeda buraya tıklayın👇

Yorumlar