Merhaba sevgili izleyiciler sizlere yapımı kolay su ilavesi etmeden kayısı pestili nasıl yapılır bunu paylaşmak istedim....
MALZEMELER :
🍑1 kilo iri kayısı
🍑Yarım çay bardağı şeker
(100 ml lik bardak ile)
🍑Tahmini miktar tuzsuz badem
(isteğe bağlı !!! Dilerseniz fındık, ceviz vs.. de kullanabilirsiniz!!! Yada tamamiyle boşda kalabilir!!!)
❗Ben nişasta kullanmadım, bu yüzden yerken dişinize dokunabilir, dilerseniz 1 yemek kaşığı nişasta ve 1 su bardağı ile çözdürerek pestilin içine ilave edebilirsiniz!!! Daha yumuşak dokuya sahip olacaktır!!! Ve şeker oranını yarım çay bardağı değilde 1 çay bardağı olarak ayarlayabilirsiniz!!!
❗Kayısılarınız fazla sulanmayıp hemen yanmaya başlamadan ve hâla sert ise su ilavesi yapabilirsiniz
❗Ocağın küçük bölümünde veya orta bölümde ise altı kısık vaziyette yapın yoksa harlı ateşte suyunu çabuk çekip yanmaya başlayacaktır!!!
Videolu yapılışı YouTubeda buraya tıklayın👇
SEYHANIN MUTFAK AŞKI YOUTUBE KANALIMA ÜCRETSİZ ABONE OLMAYI UNUTMAYALIM🔔👍☺️
Yorumlar
Yorum Gönder