KAYISI MARMELATI NASIL YAPILIR

Merhaba sevgili izleyiciler sizlere çok uzun aylar yıllar bozulmayan kıvamı her şeyi ile tam ayarlı kayısı marmelatı tarifini paylaşmak istedim,sözüme güvenerekten gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz💯👍

MALZEMELER :

🍑2 kilo iri kayısı
🍑2 su bardağı şeker
🍑3 adet nohuttan küçük limon tuzu
🍑1 dolu çay kaşığı tereyağ
🍑Yarım çay kaşığı zerdeçal
(mecburi değil, rengi daha turuncu olsun diye... Fazla koymayın tadını kötüleştirir!!!)

❗Kayısıların tatlı olup olmadığına göre şeker oranı değişebilir, benim kullandığım kayısılar, fazla şekerli değildi ama şekersiz gibide değildi, ben 2 su bardağı şeker ilave ettim, hatta bize bu şekilde şekerli bile gelmişti, sizler az şekerli severseniz 1 su bardağı şeker ilavesi edebilirsiniz!!! Başka arkadaşlar şeker oranını abartıp 2 kiloluk kayısıya 1 kilo 2 kilo şeker koyuyorlar😱İnanın sağlığınız için hiç gerek yok abartmaya!!!
❗Bu tarifde kullandığım kayısılar çok sulu değildi, ekstra su ilavesi etmemek için ocağı en kısık vaziyete getirip pişirdim,eğer ocak harlı ateşte yanarsa kendi suyunu çabuk çekip normal su ilavesi etmek durumunda kalabilirsiniz!!! Eğer kısık ateşte olmasına rağmen ve kayısılarda halâ diri ise 1 su bardağı su ilave edebilirsiniz!!! 
❗Dibine tutmasın diye birkaç dakikada bir karıştırdım, dikkat edin dibine çabuk tutabiliyor!!!
❗Tereyağ ve zerdeçal mecbur koymak durumunda değilsiniz!!! Ben dokusu daha yumuşak olsun diye tereyağ ilave ettim ve rengide daha güzel görünsün diye zerdeçal ilave ettim...

Videolu yapılışı YouTubeda buraya tıklayın👇

Yorumlar