ETLİ SEBZELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ & ET KAVURMALI BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR

Merhaba sevgili izleyiciler hoşgeldiniz, sizlere hem vitaminli hem doyurucu hemde çok lezzetli etli bulgur pilavı tarifi paylaşmak istedim... Bu şekilde belkide hiç yapmadınız😊Yapmadıysanız bol lezzet kaçırmışsınız demektir....

MALZEMELER :

📌1 su bardağı iri bulgur
 (200 ml lik bardak ile)

📌1 küçük kase et kavurma
📌1 adet orta boy kuru soğan 
📌1 adet orta boy domates
📌2 adet yeşil kıl biber 
(veya 1 adet büyük yeşil biber)
📌1 adet küçük boy civarı kırmızı kapya biber
📌2 orta diş sarımsak
📌1 adet domates salçası
📌1 yemek kaşığı tereyağ
📌Tahmini zeytinyağı
 (çeyrek çay bardağı civarı)
📌1 çay kaşığına yakın tuz
📌Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
📌Yarım çay kaşığı karabiber
📌400 ml et suyu
 (2 su bardağı 200 ml lik bardak ile)
📌200 ml normal sıcak su (1 su bardağı)

✔️Bir gün evvelden et kavurdum, eti kavurma aşamasını sizlere çekmedim, kanalımda et kavurma tariflerim var!!!
✔️Et suyunuda kemikli et düdüklü tencerede pişirdim, hazır et bulyon değil!!! Orijinal kemikli et suyu..
✔️Et suyu ve normal su ile birlikte toplamda 3 su bardağı su kullandım, tam ayarlı oldu, sizlerin et suyu yok ise normal su kullanabilirsiniz!!!
✔️Ocağın küçük bölümünde kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika normal hız ayarında, daha sonrada son 10 dakikada ocağın ayarını en sona kısarak pişirdim!!! Toplamda 20 dakikada pişti!!!
✔️Dikkat! Eğer ocağın orta bölümüne veya en büyük bölümüne alıp pişirirseniz, 3 su bardağı koyduğumuz et suyu ve normal su yetmez, çünkü ocak hızlı yandığı için daha fazla suya ihtiyaç olacaktır!!! Aceleniz yok ise dediğim gibi ocağın en küçük bölümünde 20 dakika civarında pişirin!!!
✔️Piştikten sonra tencereyi başka bir yere alıp yarım saat civarı dinlendirin, daha özlü ve lezzetli olacaktır!!!

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun sevgiyle sağlıcakla kalın hoşçakalın🙋

Videolu yapılışı YouTubeda buraya tıklayın👇


Yorumlar