TEL ŞEHRİYELİ ET SULU PİRİNÇ PİLAVI NASIL YAPILIR

Merhaba sevgili izleyiciler sizlere et sulu tel şehriyeli pirinç pilavı nasıl yapılır onu paylaşmak istedim....

MALZEMELER :

*Ön aşama :

📌1 kase pilavlık pirinç
📌1 çay kaşığı tuz
📌2 kase sıcak veya ılık su
(yarım saat bekleyecek)

📌4_5 yemek kaşığı zeytinyağı
📌1 yemek kaşığı tereyağ
📌Yarım çay bardağı tel şehriye (100 ml lik bardak yarısı ile) 
📌1 kase beklemiş pirinç
📌2 kase et suyu (normal suda olur)
📌Yarım çay kaşığı tuz
📌Yarım çay kaşığı karabiber
(et suyunda tuz olduğu için tuzu az attım)

❗Ocağın küçük bölümünde yaptım
❗Pişince 15 dakika kadar dinlendirdim
❗Et suyunu sevmezseniz bire iki ölçü ile normal su ile de yapabilirsiniz.. 

Videolu yapılışı YouTubeda buraya tıklayın👇

Yorumlar