Merhaba sevgili izleyiciler sizlere eski usül ama garantili tarif olan salamura yaprak nasıl uzun ömürlü saklanır ve daha kolay nasıl yapılır bunu paylaşmak istedim....
MALZEMELER:
📌2 kilo asma yaprağı
📌700 gr kaya tuzu (salamuralık tuz)
📌7 kilo civarı sıcak kaynamış su
✔️Ben yaprakları yıkamadım!!! Zaten yaprak sarması yapacağımız zaman defalarca yıkama işlemi yapıyorum
✔️Eskiden her bir yaprağın arasına tuz serpiştirirdim, bu sefer toplu halde tuz serpiştirdim, tek tek uğraşmadım
✔️Kavanozlar vakumlansın diye tencerede 15 dakika kaynattıktan sonra bir bez üstüne ters çevirip, kavanozların üzerine bir örtü örttüm, o videoyu bu videoya eklemeyi unutmuşum...
✔️Kavanozlar 5_6 saat bekledikten sonra buzdolabına kaldırdım
Videolu yapılışı YouTubeda buraya tıklayın👇
Yorumlar
Yorum Gönder