FIRINDA SEBZELİ KEMİKLİ ET NASIL PİŞİRİLİR

Merhaba sevgili izleyiciler sizlere yumuşacık pamuk gibi ve çok lezzetli fırında kemikli et nasıl yapılır bunu paylaşmak istedim, ben lezzetine lezzet katmak için sebzeli olarak yaptım sizlerede tavsiye ederim.....

MALZEMELER :

📌1 parça koyun kol
📌1.5 _ 2 litre sıcak su (haşlamak için)
📌2 çay kaşığı tuz

📌1 adet patates
📌1 adet kırmızı kapya biber
📌1 adet yeşil biber
📌1 adet havuç
📌1 adet domates
📌4 diş sarımsak
📌1 yemek kaşığı salça
📌1 yemek kaşığı tereyağ
📌1 dolu çay kaşığı kekik
📌Yarım çay kaşığı tuz
📌Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
📌Yarım çay kaşığı karabiber
📌Çeyrek çay kaşığı kimyon
📌Biraz normal sıcak su ve etin suyu

Yapılışı :

✔️Önce kemikli et parçalanır, düdüklü tencerede 40 dakika civarı yumuşak hale gelene kadar haşlanır (sizin düdüklü tencerenizin pişirme süresi nasılsa ona göre dikkatli pişirin)
✔️Sebzeler soyulur, yıkanır, doğranır yağlanmış tepsiye yerleştirilir
✔️Haşlanan kemikli et sebzelerin üzerine yerleştirilir
✔️Derin kap içinde salça, baharatlar ve sıcak su ile yemeğin salçalı suyu hazırlanır
✔️Salçalı su tepsiye dökülür
✔️Tereyağ konulur, üzeri yağlı kağıt ve alimünyum folyo ile kaplanır
✔️Sebzeler yumuşayınca yağlı kağıt ve alimünyum folyo üzerinden alınır etlerin biraz kızarması için fırında biraz daha pişirilir
✔️Kızaran etler artık fırından çıkarılır servis edilir afiyetle yenilir....

Videolu yapılışı YouTubeda buraya tıklayın👇

Yorumlar