Merhaba sevgili izleyiciler sizlere yumuşacık pamuk gibi ve çok lezzetli fırında kemikli et nasıl yapılır bunu paylaşmak istedim, ben lezzetine lezzet katmak için sebzeli olarak yaptım sizlerede tavsiye ederim.....
MALZEMELER :
📌1 parça koyun kol
📌1.5 _ 2 litre sıcak su (haşlamak için)
📌2 çay kaşığı tuz
📌1 adet patates
📌1 adet kırmızı kapya biber
📌1 adet yeşil biber
📌1 adet havuç
📌1 adet domates
📌4 diş sarımsak
📌1 yemek kaşığı salça
📌1 yemek kaşığı tereyağ
📌1 dolu çay kaşığı kekik
📌Yarım çay kaşığı tuz
📌Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
📌Yarım çay kaşığı karabiber
📌Çeyrek çay kaşığı kimyon
📌Biraz normal sıcak su ve etin suyu
Yapılışı :
✔️Önce kemikli et parçalanır, düdüklü tencerede 40 dakika civarı yumuşak hale gelene kadar haşlanır (sizin düdüklü tencerenizin pişirme süresi nasılsa ona göre dikkatli pişirin)
✔️Sebzeler soyulur, yıkanır, doğranır yağlanmış tepsiye yerleştirilir
✔️Haşlanan kemikli et sebzelerin üzerine yerleştirilir
✔️Derin kap içinde salça, baharatlar ve sıcak su ile yemeğin salçalı suyu hazırlanır
✔️Salçalı su tepsiye dökülür
✔️Tereyağ konulur, üzeri yağlı kağıt ve alimünyum folyo ile kaplanır
✔️Sebzeler yumuşayınca yağlı kağıt ve alimünyum folyo üzerinden alınır etlerin biraz kızarması için fırında biraz daha pişirilir
✔️Kızaran etler artık fırından çıkarılır servis edilir afiyetle yenilir....
Videolu yapılışı YouTubeda buraya tıklayın👇
Yorumlar
Yorum Gönder