PORTAKALLI ÇİKOLATALI KURABİYE NASIL YAPILIR

Merhaba sevgili izleyiciler mis gibi portakal aroması kokan çok lezzetli ve görüntüsüde çok şık bu kurabiyeleri sizlerde bir deneyin eminim çok beğeneceksiniz🍊🍪💯👍🤗

MALZEMELER :

📌100 gr tereyağ
📌1 adet yumurta
📌Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
📌3 yemek kaşığı nişasta
📌4 yemek kaşığı pudra şekeri
📌Bir fiske tuz
📌1 paket vanilya
📌Yarım paket kabartma tozu
📌1 küçük portakalın rendelenmiş kabuğu 
📌4 yemek kaşığı portakal suyu 
📌3 su bardağından 2 cm eksik un
(kulak memesi yumuşaklığında hamur edelim!!! Unu dikkatli ekleyelim!!! Kaliteye göre un miktarı değişkenlik gösterebilir!!!) 

📌100 gr sütlü çikolata 
📌1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 
📌Robotta çekilmiş antep fıstığı 
📌Robotta çekilmiş fındık 
📌Hindistan cevizi 
(Sizler dilediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz, veya üstü sade çikolata ile de kalabilir!!!) 

Yapılışı :

✔️Tüm malzemeleri oda sıcaklığındaki tereyağın üzerine ilave edip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim 
✔️Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımı ile açalım 
✔️Kurabiye şekil verme aparatı ile şekil verelim 
✔️Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim 
✔️Önceden ısınmış fırında kontrollü şekilde pişirelim (Benim fırınım çok eski en yüksek derecesi 8 ve ben 7 derecede sadece 10 dakika pişirdim, kurabiyelerin kesinlikle rengi değişmemesi krem rengi kalacak şekilde pişmesi gerekiyor!!!) 
✔️Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakalım 
✔️Benmari usulü sütlü çikolata eritelim, içine 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ilave edelim ki dokusu daha yumuşak olsun, çikolatalar yerken parçalanmasın!!! 
✔️Soğuyan kurabiyeleri çikolataya köşelerine gelecek şekilde bulama yapalım 
✔️Buzdolabında çabuk donması için dinlendirelim 
✔️Daha sonra servis tabağına alalım 
✔️Veee kurabiyeler yenmeye hazırrr🍊🍪



Yorumlar