MEYVELİ SARAY SARMASI NASIL YAPILIR & ÇATLAMAYAN SARAY SARMASI TARİFİ

Merhaba sevgili izleyiciler yapımı görüntüsü klasik saray sarmasından farklı olan ve lezzeti özellikle mükemmel olan meyveli saray sarması tarifimi kesinlikle denemenizi tavsiye ederim🍰💯

❗NOT❗
➖Ben yarı yarıya ölçü ile bu tarifi yaptım sizin kullanacağınız ölçüyü aşağı yazıyorum👇

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile 

*Alt tabanı için :
📌2 su bardağı kavrulmuş kadayıf 
📌1 tatlı kaşığı tereyağ (tepsiyi yağlamak için) 

* Muhallebisi için :
📌1 litre süt
📌1.5 su bardağı un
📌1 su bardağı şeker
📌1 yemek kaşığı tereyağ
📌1 paket vanilya

* Ara katı için :
📌1 su bardağı süt
📌1 paket krem şanti
📌Orman meyveleri

*Süslemek için :
📌İri doğranmış antep fıstığı 
📌Frambuaz

✔️Muhallebiyi tepsiye döküp yaydıktan sonra 2 saat dinlendirin
✔️Krem şantiyi üzerine sürdükten sonra 1 saat dinlendirin
✔️Orman meyvelerini biraz doğrayıp en son bekletmeden üzerine serpin, çünkü sulanıyor
✔️Sonra kesip rulo yapın servis tabağına alın ve dilerseniz yine dinlendirin, çünkü dinlenen pasta ve özellikle ertesi güne beklerse daha lezzetli bir hal alıyor, daha sonra afiyetle yiyin😍😋👍

📢BENİM KULLANDIĞIM YARI YARIYA ÖLÇÜ📢

*Alt tabanı için :
📍1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
📍1 çay kaşığı civarı tereyağ

*Muhallebisi için :
📍500 ml süt
📍2 cm eksik un (1 su bardağından)
📍Yarım su bardağı şeker
📍1 tatlı kaşığı tereyağ 
📍1 paket vanilya

* Ara katı için :
📍1 paket krem şanti 
📍2 cm eksik süt (1 su bardağından) 
📍Orman meyveleri 

*Süslemek için :
📍İri doğranmış antep fıstığı 
📍Frambuaz

❗Sizler dilediğiniz meyveleri ara katına ve üstünün süslemesine kullanabilirsiniz!!! 

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇



Yorumlar