Merhaba sevgili izleyiciler sizlere en garantili fellah köftesi tarifini paylaşmak istedim😊Orjinal fellah köfte içine yumurta girmez derler ama işimizi garantiye almak isteriz haliyle☺️Ben yumurta kullandım, sizlerde birebir tarife uyarsanız sonuç başarılı olacaktır💯👍
MALZEMELER :
👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak ile
📌1 su bardağı ince kısırlık bulgur
📌1 su bardağı sıcak su (bulguru ıslatmak için)
📌1 çay bardağı irmik (ince çekilmiş)
📌1.5 yemek kaşığı un
📌1 adet küçük yumurta
📌1 tatlı kaşığı domates salçası
📌1 tatlı kaşığı biber salçası
📌1 dolu tepeleme çay kaşığı tuz
📌1 çay kaşığı kimyon
* Haşlamak için :
📌Su (derin veya geniş bir tencere kullanın)
📌1 çay kaşığı tuz
📌Yarım küçük limonun sıkılmış suyu
* Sosu için :
📌Yarım çay bardağı zeytinyağı
📌1 dolu yemek kaşığı biber salçası
📌3 adet domates (küçük civarı)
📌4 diş sarımsak (küçük civarı)
📌1 çay kaşığı tuz
📌1 dolu tepeleme çay kaşığı kuru maydanoz
(sizler bir tutam ince kıyılmış kullanın)
* Üzeri için :
📌Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
❗PÜF NOKTALARI❗
✔️Kısırlık bulguru sıcak suda yarım saat bekletin)
✔️Fellah köfteyi yarım saat civarı yani hamur gibi olana kadar yoğurur gibi karıştırın
✔️Çatlamaması için yuvarlama şekil verme sırasında tabak içine su koyup, sudan yardım alarak şekil verin, yoksa çatlayabiliyor!!!
✔️Fellah köfteleri kaynayan suya atıp, kaynama işlemi başladıktan tam 10 dakika sonra tencereden süzgeç kepçe yardımı ile servis tabağına alın!!! (yanlız sizlerin köftelik bulgur ve irmiğin iriliğine veya inceliğine göre pişme süresi daha az veya daha fazla sürebilir, bir tane alın yiyin yenecek vaziyette yumuşaklıkta ise tencerenin içinden alın!!! )
✔️Hemen peşinden sosunu hazırlayın üzerine dökün, ince kıyılmış maydanozuda süs amaçlı serpin ve servise hazırrr😊👍
Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇
Yorumlar
Yorum Gönder