PATATES MANTISI TARİFİ & KIZARTILARAK YAPILAN PATATES MANTISI

Merhaba sevgili izleyiciler sizlere lezzet garantili enfes bir tarif olan patates mantısı tarifi paylaşmak istedim, normalde patates mantısı daha farklı yapılıyor, benim yaptığım mantıda kızartılarak yapılıyor sonuç mükemmel💯👍

MALZEMELER :

📌3 adet orta boy civarı patates
📌Biraz tuz
📌Kızartmak için ayçiçek yağı

*Kıymalı harcı için :

📌100 gr kıyma
📌1 adet orta boy kuru soğan
📌1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
📌1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
📌1 çay kaşığı tuz
📌Yarım çay kaşığı karabiber
📌Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
📌Birkaç yemek kaşığı zeytinyağı

📌İnce kıyılmış maydanoz (süs amaçlı)

Kızartılarak yapılan patates mantısı nasıl yapılır :

✔️Önce patatesler kabukları soyulur, yemeklikten daha küçük olacak şekilde doğranır
✔️Tava veya tencereye ince kıyılmış kuru soğan, kıyma aynı anda kavrulmaya başlanır biraz kavrulan kıyma ve kuru soğanın içine tereyağ ilave edilir
✔️Daha sonra salça ilave edilir
✔️Ardından baharatlar ve bir çay tabağı kadar az su ilave edilir
✔️Çok hafif sulu olacak şekilde kıymalı harç pişirilir hazır hale getirilir
✔️Bir kase içine tahmini yemek kaşığı yoğurt konulur
✔️Yarım çay kaşığı tuz ilave edilir
✔️1 diş sarımsak rendelenir karıştırılır
✔️Patates kızartması servis tabağına alınır
✔️Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür
✔️Onunda üzerine kıymalı karışım dökülür
Veee afiyetle yenilir....

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇

Yorumlar