PASTANE USULÜ ŞEKERPARE TARİFİ

Merhaba sevgili izleyiciler şerbetli tatlıları severler bu tarifi bir deneyin isterim tam ayarlı tam ölçülü pastane usulü şekerpare tatlısı yapıyoruz buyrun malzemeler listesi👇

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile 
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak ile 

* Şerbeti için :

📌2.5 su bardağı şeker
📌3 su bardağı su
📌Çeyrek limonun sıkılmış suyu

* Hamuru için :

📌125 gr tereyağ
📌2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
📌1 çay bardağı irmik
📌Yarım çay bardağı pudra şekeri
📌1 paket vanilya
📌1 paket kabartma tozu
📌2 su bardağı un (kontrollü ekleyin, kaliteye göre un miktarı farklılık gösterebilir!!!)

* Üzeri için :

📌1 adet yumurtanın ayrılmış sarısı
📌Robotta çekilmiş antep fıstığı (süslemek için)

❗Benim fırınım çok eski turbo fırın değil!!! Ben ilk önce yüksek derecede 10 dakika sonra yarıya dereceyi düşürdüm toplamda 20 dakika fırında pişirdim
❗Şerbeti için, ocağın orta bölümünde ve kaynamaya başladıktan sonra ocağı en kısık ateşe getirip toplamda 20 dakika kaynattım!!!
❗Şerbet ılık şekerpareler fırından çıktıktan 3_5 dakika sonra, şerbetini buluşturdum, irmikli bir tatlı olduğu için dokusu zaten sert oluyor, bu yüzden şerbeti tamamen soğutmaya gerek yok!!!

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇

Yorumlar