OSMANLI ŞEKERPARESİ TATLISI TARİFİ

Merhaba sevgili izleyiciler sizlere Osmanlı şekerparesi tatlısı tarifini paylaşmak istedim az malzemeli günlerce dursa kıyırlığını koruyan çok da lezzetli bir tatlı tarifi olan bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederim😊👍

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile 

* Şerbeti için :

📌2.5 su bardağı şeker
📌3 su bardağı su
📌Çeyrek limonun sıkılmış suyu

* Hamuru için :

📌125 gr tereyağ 
📌2.5 yemek kaşığı irmik 
📌2.5 yemek kaşığı pudra şekeri 
📌1 adet yumurta 
📌1 paket vanilya 
📌1 paket kabartma tozu 
📌2 su bardağı un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak şekilde dikkatli ekleyin!!!) 

* Üzeri için :

📌Fındık

❗NOT❗

✔️Şerbet pişme süresi kaynadıktan sonra 10 dk yeterli olacaktır, orta koyu kıvamlı şerbet olacak şekilde ayarlayın!!!
✔️Şekerpareleri fırında pişirme süresi turbo fırınlara göre 170 derecede 15_20 dakika civarı olacaktır dikkatli pişirin karamel rengi olsun!!! (Benim fırınım eski ve derecesiz, aslında 10 dk benim fırınımda pişme süresi yeterli idi)
✔️Şerbet ılık soğuğa yakın, şekerparelerde sıcak olacak şekilde, şerbetini buluşturun!!!

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇

Yorumlar