Merhaba sevgili izleyiciler sizlere Osmanlı şekerparesi tatlısı tarifini paylaşmak istedim az malzemeli günlerce dursa kıyırlığını koruyan çok da lezzetli bir tatlı tarifi olan bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederim😊👍
MALZEMELER :
👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile
* Şerbeti için :
📌2.5 su bardağı şeker
📌3 su bardağı su
📌Çeyrek limonun sıkılmış suyu
* Hamuru için :
📌125 gr tereyağ
📌2.5 yemek kaşığı irmik
📌2.5 yemek kaşığı pudra şekeri
📌1 adet yumurta
📌1 paket vanilya
📌1 paket kabartma tozu
📌2 su bardağı un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak şekilde dikkatli ekleyin!!!)
* Üzeri için :
📌Fındık
❗NOT❗
✔️Şerbet pişme süresi kaynadıktan sonra 10 dk yeterli olacaktır, orta koyu kıvamlı şerbet olacak şekilde ayarlayın!!!
✔️Şekerpareleri fırında pişirme süresi turbo fırınlara göre 170 derecede 15_20 dakika civarı olacaktır dikkatli pişirin karamel rengi olsun!!! (Benim fırınım eski ve derecesiz, aslında 10 dk benim fırınımda pişme süresi yeterli idi)
✔️Şerbet ılık soğuğa yakın, şekerparelerde sıcak olacak şekilde, şerbetini buluşturun!!!
Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇
Yorumlar
Yorum Gönder