İKİ BEZELİ KATLAMA YÖNTEMİ İLE KAT KAT PIRASALI BÖREK TARİFİ

Merhaba sevgili izleyiciler yine yapımı kolay bir tarif ile gelmiş bulunmaktayım😊Sadece iki bezeli katlama yöntemi ile çabucak yapabileceğiniz kat kat bir börek😊Ben pırasalı olarak yaptım sizler dilediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz....

MALZEMELER :

* Pırasalı iç harç için :

📌2 adet büyük boy pırasa
📌2 adet orta boy küçüğe yakın havuç
📌1 adet kırmızı kapya biber
📌1 çay kaşığı tuz
📌Yarım çay kaşığı karabiber
📌Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
📌Tahmini miktar zeytinyağı 

* Hamuru için :

📌400 ml olacak şekilde sulu yoğurt kullandım (sizler sade su ilede yapabilirsiniz....) 
📌1 paket kabartma tozu 
📌1 çay kaşığı tuz 
📌4 su bardağı un 
(un kalitesine göre değişkenlik gösterebilir)

* Ara katları için :

📌125 gr tereyağ

* Üzeri için :

📌1 adet yumurta sarısı
📌1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇

Yorumlar