40 KAT KOLAY EL AÇMASI BAKLAVA TARİFİ

Merhaba sevgili izleyiciler mutfağa ilk defa girecekler, benim gibi baklava yufkası iyi açamayanlar için kolay bir tarif olan bu tarifi bir deneyin isterim inşallah memnun kalacaksınız😊Baklava ustaları zaten en alasını yapıyor,onlara diyecek sözüm yok☺️

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile 
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak ile 

* Hamuru için :

📌1 çay bardağı su 
📌1 çay bardağı süt 
📌1 çay bardağı ayçiçek yağı 
📌Yarım çay bardağı yoğurt 
📌1 adet yumurta 
📌2 yemek kaşığı sirke 
📌1 yemek kaşığı tereyağ 
📌Bir fiske tuz (çeyrek çay kaşığı) 
📌5 su bardağı un (kaliteye göre değişebilir!!!)

* Şerbeti için :

📌4 su bardağı şeker
📌4 su bardağı su
📌Çeyrek limonun sıkılmış suyu

* Ara katları için :

📌200 gr tereyağ
📌1 çay bardağı ayçiçek yağı

📌200 gr ceviz
📌250 gr nişasta(ben buğday nişastası kullandım)

❗Benim fırınım çok eski sizlere turbo fırın derecesi bilmediğim için tavsiye veremiyorum ama ben 1 saat 20 dk pişirdim, önce 10 dk kızgın sıcaklıkta sonrada ısıyı yarıya getirip o şekilde pişirdim (ortası hamur kalmasın diye)
❗Şerbeti ocağın orta bölümünde ve kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısık vaziyete getirip 18 _20 dk pişirdim soğumaya bıraktım
❗Şerbet ılık soğuğa yakın tatlı 5 dk kızgın sıcaklığı geçince döktüm

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇

Yorumlar