Merhaba sevgili izleyiciler mutfağa ilk defa girecekler, benim gibi baklava yufkası iyi açamayanlar için kolay bir tarif olan bu tarifi bir deneyin isterim inşallah memnun kalacaksınız😊Baklava ustaları zaten en alasını yapıyor,onlara diyecek sözüm yok☺️
MALZEMELER :
👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak ile
* Hamuru için :
📌1 çay bardağı su
📌1 çay bardağı süt
📌1 çay bardağı ayçiçek yağı
📌Yarım çay bardağı yoğurt
📌1 adet yumurta
📌2 yemek kaşığı sirke
📌1 yemek kaşığı tereyağ
📌Bir fiske tuz (çeyrek çay kaşığı)
📌5 su bardağı un (kaliteye göre değişebilir!!!)
* Şerbeti için :
📌4 su bardağı şeker
📌4 su bardağı su
📌Çeyrek limonun sıkılmış suyu
* Ara katları için :
📌200 gr tereyağ
📌1 çay bardağı ayçiçek yağı
📌200 gr ceviz
📌250 gr nişasta(ben buğday nişastası kullandım)
❗Benim fırınım çok eski sizlere turbo fırın derecesi bilmediğim için tavsiye veremiyorum ama ben 1 saat 20 dk pişirdim, önce 10 dk kızgın sıcaklıkta sonrada ısıyı yarıya getirip o şekilde pişirdim (ortası hamur kalmasın diye)
❗Şerbeti ocağın orta bölümünde ve kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısık vaziyete getirip 18 _20 dk pişirdim soğumaya bıraktım
❗Şerbet ılık soğuğa yakın tatlı 5 dk kızgın sıcaklığı geçince döktüm
Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇
Yorumlar
Yorum Gönder