SOĞAN DOLMASI NASIL YAPILIR

Merhaba sevgili izleyiciler sizlere %💯garanti verdiğim bir tarif ile geldim🧅İç harcı gerçekten inanılmaz lezzetli olan bu tarifi aynı benim kullandığım malzemeleri kullanarak yapın derim...

MALZEMELER :

🧅10 adet orta boy civarı kuru soğan
🧅Haşlamak için soğanları geçecek kadar su 
🧅1 dolu çay kaşığı tuz 

*İç harcı için :

🧅200 gr kıyma 
🧅1 su bardağı dolmalık pirinç (200 ml lik bardak)
🧅1 adet orta boy kuru soğan
🧅1 adet domates
🧅3 orta diş sarımsak
🧅1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
🧅1 dolu tatlı kaşığı biber salçası (benim elimde yoktu, kırmızı kapya biberi robottan çektim)
🧅Çeyrek bağlam ince kıyılmış maydanoz
🧅1 tatlı kaşığı tuz
🧅1 çay kaşığı kuru nane 
🧅Yarım çay kaşığı karabiber
🧅Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
🧅Yarım çay kaşığı kimyon
🧅2 yemek kaşığı nar ekşisi
🧅Yarım çay bardağı zeytinyağı
 (100 ml lik bardak ile)

*Sosu için :

🧅1 dolu tatlı kaşığı domates salçası
🧅2 su bardağı sıcak su
🧅1 dolu çay kaşığı tuz
🧅Yarım çay bardağı zeytinyağı 
(100 ml lik bardak ile)

❗DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR❗

✔️Soğanları tencerede kaynamaya başladıktan sonra tam 10 dk haşlıyoruz, ocaktan alıp süzüyoruz
✔️İç harcını tam orantılı koyarsanız 10 adet kuru soğana iç harç başa baş geliyor
✔️Hazırlanan dolmalar ocağın küçük bölümünde kaynamaya başladıktan sonra tam 1 saat ve ocağın altını en kısık vaziyete getirerek pişecek (harlı bir ateşte pişerse koyduğumuz su yetmez ve hep iç harcı dışına taşar, suyuda tencereden taşar!!!)

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇

Yorumlar