ÇİLEK PUDİNGLİ PRENSES TACI TATLISI TARİFİ

Merhaba sevgili izleyiciler sizlere lezzetli ve kolay bir tatlı paylaşmak istedim😍😋Sizler istediğiniz pudingden hazırlayabilirsiniz yada kendiniz muhallebi şeklinde yapabilirsiniz....

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile 
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak ile 

➖Çilekli kısım için :

📌1 paket çilekli puding
📌3 su bardağı süt
 (üzerinde 3.5 su bardağı süt yazıyordu ama o şekilde cıvık olacağı için 3 su bardağı tam ölçüdür!!!)

➖Sütlü kısım için :

📌1 litre süt 
📌1 çay bardağı şeker (sizler 1 su bardağı olarak ayarlayabilirsiniz, biz az şekerli yiyoruz!!!) 
📌Yarım çay bardağı irmik 
📌3 dolu yemek kaşığı nişasta 
📌1 paket vanilya 
📌1 yemek kaşığına yakın tereyağ

➖Süslemesi için :

📌Robotta çekilmiş antep fıstığı
📌Pembe çikolatalı şekerlemeler
(sizler dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz!!!)

Çilekli pudingli sütlü irmikli tatlı nasıl yapılır...

✔️Önce çilekli kısmı hazırlanır, bunun için 3 su bardağı süt ve hazır 1 paket çilekli puding tencere içine alınır karıştırılır, kaynadıktan sonrada yine 2 dk kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edilerek pişirilir, ocaktan alınır
✔️Kek kalıbına su koyulur çalkalanır, su dökülür
✔️Çilekli puding ıslak kek kalıbına dökülür, soğumaya bırakılır
✔️Sütlü kısmı için tencereye 1 litre süt, şeker, irmik, nişasta konulur karıştırılır, ocakta kaynayana kadar yine karıştırmaya devam edilir
✔️Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağ ilave edilir karıştırılır 1 dk sonra ocaktan alınır
✔️Ilık hale gelen çilekli pudingin üzerine sütlü kısım dökülür, oda sıcaklığına gelince buzdolabında 4 _ 4.5 saat bekletilir
✔️Buzdolabında dinlenen tatlının kalıpdan rahat çıkması için el ile kenarlarından ayrılıp ayrılmadığı kontrol edilir, ters çevirip servis tabağına alınır
✔️Antep fıstığı (robotta çekilmiş) ve herhangi malzemeler ile süsleme yapılır veee tatlı servise hazır....

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇


Yorumlar