Merhaba sevgili izleyiciler yine lezzetli bir tarif ile geldim😊Antep fıstıklı kadayıflı şam dürümü tatlısını birde benim tarifim ile izleyin derim....
MALZEMELER :
👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak ile
* Şerbeti için :
📌2.5 su bardağı şeker
📌3 su bardağı su
📌Çeyrek limonun sıkılmış suyu
* Hamuru için :
📌125 gr tereyağ
📌2 adet yumurta (birinin akı dışına sürülecek)
📌Yarım çay bardağı pudra şekeri
📌Yarım çay bardağı irmik
📌Yarım çay bardağı antep fıstığı (iri çekilmiş)
📌Bir fiske tuz
📌1 paket vanilya
📌1 paket kabartma tozu
📌2 su bardağı un
(kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak şekilde un ölçüsü değişkenlik gösterebilir, daha az veya daha fazla gidebilir)
*Dışı için :
📌1 çay bardağı kavrulmuş kadayıf
📌1 adet yumurtanın akı
📌Antep fıstığı tozu (süslemek için)
✔️Şerbet kaynamaya başlayınca ocağın altı en kısık vaziyete getirilerek 10 dk kaynatılır
✔️Benim fırınım eski olduğu için fırın süresi vermiyorum, sizler turbo fırında biraz kızarana kadar tahmini 15_20 dk pişirebilirsiniz, yakmadan kontrol ediniz!!!
✔️Kadayıfları dilerseniz hamurun içinede koyabilirsiniz!!! Ben bu sefer dışına bulayarak yaptım, ilerleyen zamanda içine koyarak ve cevizli vs.... gibi malzeme kullanarak tekrar paylaşacağım inşallah....
Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇
Yorumlar
Yorum Gönder