ANTEP FISTIKLI KADAYIFLI ŞAM DÜRÜMÜ TATLISI TARİFİ

Merhaba sevgili izleyiciler yine lezzetli bir tarif ile geldim😊Antep fıstıklı kadayıflı şam dürümü tatlısını birde benim tarifim ile izleyin derim....

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak ile

* Şerbeti için :

📌2.5 su bardağı şeker 
📌3 su bardağı su 
📌Çeyrek limonun sıkılmış suyu 

* Hamuru için :

📌125 gr tereyağ 
📌2 adet yumurta (birinin akı dışına sürülecek) 
📌Yarım çay bardağı pudra şekeri 
📌Yarım çay bardağı irmik 
📌Yarım çay bardağı antep fıstığı (iri çekilmiş) 
📌Bir fiske tuz 
📌1 paket vanilya 
📌1 paket kabartma tozu 
📌2 su bardağı un 
(kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak şekilde un ölçüsü değişkenlik gösterebilir, daha az veya daha fazla gidebilir) 

*Dışı için :

📌1 çay bardağı kavrulmuş kadayıf 
📌1 adet yumurtanın akı 
📌Antep fıstığı tozu (süslemek için)

✔️Şerbet kaynamaya başlayınca ocağın altı en kısık vaziyete getirilerek 10 dk kaynatılır
✔️Benim fırınım eski olduğu için fırın süresi vermiyorum, sizler turbo fırında biraz kızarana kadar tahmini 15_20 dk pişirebilirsiniz, yakmadan kontrol ediniz!!!
✔️Kadayıfları dilerseniz hamurun içinede koyabilirsiniz!!! Ben bu sefer dışına bulayarak yaptım, ilerleyen zamanda içine koyarak ve cevizli vs.... gibi malzeme kullanarak tekrar paylaşacağım inşallah.... 

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇

Yorumlar