FOCACCİA EKMEĞİ NASIL YAPILIR

Sevgili izleyiciler sizlere İtalyanların meşhur focaccia (zeytinyağlı çörek) ekmeğini paylaşmak istedim... Çok aşamalı bir yapımı var ama ben en aza indirgeyip 3 aşamada yapıp bitirdim ve bu tarifi sizlerinde yapmasını tavsiye ederim çok lezzetli oluyor....

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik 
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak 

➖İlk aşama :

📌1 su bardağı ılık su
📌1 paket kuru maya
📌1 su bardağı un

( Bu 3 malzemeyi karıştırıp, 15 dakika kadar mayalanma yapıyoruz)

➖İkinci aşama :

📌1 su bardağı ılık su
📌1 çay bardağı zeytinyağı
📌1 dolu tatlı kaşığı şeker
📌1 tatlı kaşığı tuz
📌4 su bardağı un

(Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp yoğurup yarım saat 40 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz)

➖Üçüncü aşama :

📌Yarım çay bardağı zeytinyağı

( Mayalanan hamuru yarım çay bardağı zeytinyağı yardımı ile yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayıyoruz)

*Üzeri için malzemeler :

📌1 adet küçük mor soğan
📌Küçük kase çeri domatesi
📌10 adet civarı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
📌Küçük kırmızı kapya biberin yarısı
📌Küçük çarliston yeşil biberin yarısı
📌Biberiye

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇focaccia ekmeği yapılışı

Yorumlar