İÇİ KAŞAR PEYNİRLİ KIYIR KIYIR MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ


Merhaba sevgili izleyiciler sizlere tadına yine kesinlikle garanti verdiğim harika bir mayasız kıyır poğaça tarifi paylaşmak istedim....

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile 
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak ile 

📌100 gr tereyağ
📌1 çay bardağı ayçiçek yağı
📌1 çay bardağı yoğurt
📌2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
📌1 yemek kaşığı sirke
📌1 paket kabartma tozu
📌1.5 çay kaşığı tuz
📌1.5 çay kaşığı şeker
📌3.5 su bardağı un
(kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak şekilde un miktarını dikkatli ekleyin!!! Kaliteye göre değişkenlik gösterebilir!!!) 

*İç harcı için

📌Tahmini miktar kaşar peyniri

*Üzeri için :

📌1 adet yumurtanın ayrılmış sarısı

İçi kaşar peynirli kıyır mayasız poğaça nasıl yapılır

1️⃣Derin kap içinde oda sıcaklığında olan tereyağın üzerine tüm malzemeler konulur, ayçiçek yağı, yoğurt, sirke, yumurtalar, şeker, tuz, un ve kabartma tozu da ilave edilir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
2️⃣Yumurtadan büyük bezeler yuvarlanır,una gerek kalmadan yağlı olduğu için rahatlıkla hamur pasta tabağından küçük olacak şekilde açılır 
3️⃣İçine kaşar peyniri konulur uzun oval olacak şekilde uçları ve alt kısmı güzelce kapatılır, kapatılan kısım alta getirilir
4️⃣Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir
5️⃣Önceden ısınmış fırında kontrollü şekilde pişirilir (benim fırınım turbo değil, eski bir fırın olduğu için çok kısa sürede pişiriyor sizler dikkatli olarak pişirin)
6️⃣Fırından çıkan ve ılık hale gelen poğaçalar servis tabağına alınır afiyetle yenmeye hazır hale getirilir

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇

Yorumlar