KIZARTILARAK YAPILAN KIRMIZI MERCİMEK KÖFTESİ NASIL YAPILIR


Merhaba sevgili izleyiciler sizlere sağlıklı ve çok lezzetli bir tarif ile karşınıza çıkıp paylaşmak istedim sözüme güvenip bu tarifi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz...

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile 

📌1 su bardağı haşlanacak kırmızı mercimek 
📌2.5 su bardağı su 

📌1 adet orta boy kuru soğan
📌2 diş sarımsak
📌1 adet yumurta
📌Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
📌1 çay kaşığı tuz
📌Yarım çay kaşığı karabiber
📌Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
📌Yarım çay kaşığı kimyon
📌1 su bardağı un
📌1 paket kabartma tozu (mecburi değil)

📌Yarım su bardağı un (üstünü bulamak için)
📌Ayçiçek yağı (köfteleri kızartmak için)

Sosları için :

📌2_3 yemek kaşığı yoğurt 
📌Küçük diş sarımsak 
📌Bir tutam tuz 
📌Bir tutam kırmızı toz biber 
📌Bir tutam nane 

📌Ketçap (köfteyi tercihe göre batırıp yemek için) 

Yapılışı :

1️⃣Öncelikle kırmızı mercimek suda haşlanır, (suyunu çekene kadar lapa kıvamına gelene kadar dibine tutturmadan haşlanır)
2️⃣Kuru soğan ve sarımsaklar robotta çekilir, çıkan suyunu sıkarak dökülür
3️⃣Haşlanan kırmızı mercimek daha çabuk soğuması için derin kap içine alınır
4️⃣Yumurta, baharatlar, ince kıyılmış maydanoz, un ve kabartma tozu konulur, hamur yoğurur gibi karıştırılır
5️⃣Cıvıksı kıvamı olduğu için buzdolabına en az 1 saat en fazla 3 saat dinlendirilir
6️⃣Buzdolabından çıkarınca yuvarlak şekil verilir önce una sonra kızgın yağ içine atılır, kızarana kadar pişirilir
7️⃣Peçete veya havlu kağıt serili tabağa alınır
8️⃣Daha sonra servis tabağına alınır sosları ile birlikte afiyetle yenilir

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇

Yorumlar