KIKIRDAKLI EKMEK (KAKIRDAKLI BAZLAMA) TARİFİ

Merhaba sevgili izleyiciler sizlere yöresel bir lezzet olan kakırdaklı (kıkırdaklı) bazlama ekmek tarifimi paylaşmak istedim, benim memleketimde köylülerimiz ve özellikle annem çok yapardı, annemin yaptığı şekilde bende sizlere yapmaya çalıştım...

✔️Kakırdak (kıkırdak) hayvanın her bölgesindeki yağlardan yapılır, yağlara yapışık etler ile yağların eritilmesi ile kalan et parçalarıda pişme anında kurur ve ortaya kakırdak çıkar...
✔️Sizlerde özellikle kurban eti kestiğinizde hayvandan çok fazla yağ çıkıyor ise bu şekilde eritip kuruyan kakırdakları süzgeç kepçe ile alıp bir kenara koyun, kakırdaklı ekmek yaparak değerlendirin, inanın çok lezzetli oluyor...

MALZEMELER :

*Hamuru için :

📌2 su bardağı ılık su (400 ml)
📌1 paket kuru maya
📌1.5 çay kaşığı tuz
📌4.5 su bardağı un

*İç harcı için :

📌300 gr kakırdak (kıkırdak)


Yapılışı :

1️⃣Su ılık hale getirilir
2️⃣Derin kap içine ılık su, kuru maya konulur,hiç bekletmeden un ve tuz da konulur ele yapışır bir hamur elde edilir
3️⃣Oda sıcaklığına göre yarım saat 1 saat mayalanmaya bırakılır
4️⃣İç harcı donmuş vaziyette ise ocakta tava veya tencere içinde sıcak hale getirilir
5️⃣Mayası gelen hamur 8 veya dilerseniz daha fazla bezeye ayrılır
6️⃣Oklava ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır
7️⃣Hamurun yarısına iç harç konulur, hamur yarım ay şeklinde kapatılır
8️⃣Tüm hamurlar bitince yarım saate yakın üzerlerine örtü örtülüp tekrar mayalanmaya bırakılır
9️⃣Ocakta tava içinde arkalı önlü birkaç defa çevrilecek güzelce pişirilir
🔟Dilerseniz sıcak dilersenizde ılık halde yenilir (soğuk yemeyin çünkü içindeki harç donuyor) 

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇

kıkırdaklı (kakırdaklı) bazlama yapılışı


Yorumlar