FIRINDA SICAK BALIKÇI HELVASI NASIL YAPILIR

Merhaba sevgili izleyiciler sizlere çok kısa sürede yapabileceğiniz sıcak balıkçı helvası tarifini paylaşmak istedim....

MALZEMELER :

📌300 gr sade helva
📌1 çay bardağı süt (100 ml lik bardak ile)
📌Yarım limonun sıkılmış suyu

*Süslemek için :
📌Ceviz (robotta çekilmiş)

Fırında sıcak balıkçı helvası nasıl yapılır :

1️⃣Helva birkaç parçaya kesilir, robot içine konulur
2️⃣Üzerine süt ve yarım limonun sıkılmış suyu da ilave edilir
3️⃣Pürüzsüz kıvam alana kadar birkaç dakika robotta hazırlanır
4️⃣Küçük güveç kaplarına dökülür (kapları yağlama vs gerek yok!!!)
5️⃣Güveç kapları fırın tepsisine konulur, ve tepsinin içine su konulur
6️⃣Isınmış olan fırında üzerleri karamel rengi olana kadar dikkatli şekilde pişirilir
7️⃣Fırından çıkınca tepsiden alıp robotta çekilmiş ceviz ile süslenir
8️⃣Dilerseniz sıcak dilerseniz de ılık halde afiyetle yenilir, yanına da balık çeşitleri güzel uyum sağlar💯👍

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇

Yorumlar