Merhaba sevgili izleyiciler hiç bu şekilde helva yapmadıysanız birde böyle yapın derim harika lezzet ortaya çıkıyor....
MALZEMELER :
👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak ile
* Şerbeti için :
📌1.5 su bardağı şeker
📌2 su bardağı süt
📌1 su bardağı su
*Helva için :
📌50 gr tereyağ
📌1 çay bardağı ayçiçek yağı
📌1 su bardağı irmik
📌Yarım su bardağı un
📌1 çay bardağı tahin (ocaktan aldıktan sonra)
*Süslemek için :
📌Robotta çekilmiş antep fıstığı tozu
📌Robotta çekilmiş ceviz (fındık fıstık...)
Yapılışı :
1️⃣Önce şerbet hazırlanır, bunun için küçük tencereye şeker, süt ve su konulur kaynatmadan şeker eriyene kadar sıcağa yakın hale getirilir
2️⃣Helva için, bir tava veya tencereye tereyağ ile ayçiçek yağı konulur eriyince irmik ve un ilave edilir karıştırılır
3️⃣Sürekli karıştırılır, hızlı değil bu işlem yavaş olacak şekilde yapılır, helva karamel rengi alınca şerbeti ilave edilir, ocak artık harlı yanar vaziyete getirilir ve karıştırılır
4️⃣Şerbetini çeken helva ocaktan alınır, 1 çay bardağı tahin ilave edilir, tahini helva içine alana kadar karıştırılır
5️⃣Şekil verilecek kalıba konulur bastırılır soğumaya bırakılır
6️⃣Soğuyan helva ters çevrilir servis tabağına alınır
7️⃣Üzerine süslemeler yapılır (antep fıstığı ve ceviz ile)
8️⃣Dilimlere kesilir afiyetle yenilir
Yorumlar
Yorum Gönder