Merhaba sevgili izleyiciler kesinlikle sözüme güvenip bu turşuyu gönül rahatlığıyla yapın diyorum çok lezzetli oluyor🥒🍅🌶️🧄
MALZEMELER :
👉4 adet 1 kiloluk kavanoz (sıfır)
👉4 adet kapak (sıfır)
🥒1 kilo kornişon salatalık
(normal salatalık ile de yapabilirsiniz)
🍅1 kilo domates
🌶️Yarım kilo kırmızı kapya biber
🌶️Yarım kilo sivri kıl biber
🧄1 büyük baş sarımsak
🌿Çeyrek bağlam maydanoz
📌1 su bardağı zeytinyağı
📌1 su bardağı üzüm sirkesi
📌2 yemek kaşığı iri kaya tuzu
📌1 yemek kaşığı şeker
📌1 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı :
1️⃣Öncelik ile tüm sebzeleri güzelce yıkıyorum
2️⃣Yeşil kıl biberlerin baş kısımlarını kestikten sonra tahmini 3 cm aralıklar ile doğruyorum
3️⃣Domatesleri kabukları ile birlikte orta baş kısmını aldıktan sonra doğrayıp robotta çekiyorum
4️⃣Kırmızı kapya biberleride aynı şekilde sap ve çekirdek kısmını aldıktan sonra doğrayıp robotta çekiyorum
5️⃣Sarımsakları evvelinde ılık suda yarım saat kadar bekletip kabuklarını soyup iri olacak şekilde birkaç parçaya doğruyorum
6️⃣Tencerede bu malzemeleri kaynamaya bırakıyorum (ocağın orta bölümünde harlı ateşte pişiriyorum, suyunu hızlı çekerse altını kısın en son ayara getirin!!!)
7️⃣Ve bu arada zeytinyağını, sirkeyi, kaya tuzunu, şekeri, limon tuzunuda koyuyorum aynı anda pişmesini sağlıyorum
8️⃣Kornişon salatalıkların baş ve son kısımlarını kestikten sonra 1 cm aralıklar olacak şekilde doğruyorum
9️⃣Maydanozları ince ince kıyıyorum
🔟Turşu kaynayıp koyu kıvam almaya başlayınca sarımsakları ilave ediyorum, daha sonra maydanozları ilave ediyorum
1️⃣1️⃣En son kıvamı tam ayarında olunca ocağı kapatıyorum salatalıkları ilave ediyorum güzelce karıştırıyorum
1️⃣2️⃣Sıcak sıcak kavanozlara koyuyorum
1️⃣3️⃣Kapaklarını kapatıyorum, ters çeviriyorum (kapakları evvelinde kaynamıştım)
1️⃣4️⃣Bir gece bekletiyorum, ertesi sabah kapakların içine doğru göçmüş olduğunu görünce serin ışık görmeyen bir yere kaldırıyorum, aylarca yıllarca bu şekilde saklıyorum....
Yorumlar
Yorum Gönder