KIŞA HAZIRLIK SOSLU KIZARTMA NASIL YAPILIR & HER İKİ YÖNTEMLE NASIL SAKLANIR


Merhaba sevgili izleyiciler benim sözüme inanıp gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz bir tarif paylaşıyorum💯👍kışa hazırlık kırmızı kapya biber soslu, domates soslu yaz sebzelerini kullanaraktan tadına doyum olmayan dilerseniz sabah kahvaltısı için, dilerseniz akşam yemeği yanında meze niyetine afiyetle yiyebileceğiniz kızartma hazırlıyoruz... Buyrun malzemeler listesi

MALZEMELER :

👉2 adet kavanoz (720 gr lık) 
👉2 adet sıfır kapak 

📌1 kilo patlıcan
📌1 kilo domates
📌1 kilo kabak 
📌Yarım kilo kırmızı kapya biber
📌Yarım kilo yeşil kıl biber (yeşil biber evde az vardı ben 100_200 gr civarında kullandım)
📌1 küçük veya orta boy baş sarımsak 

📌1 yemek kaşığı kaya tuzu 
📌3 yemek kaşığı zeytinyağı 
📌Ayçiçek yağı (kızartmak için)
Yapılışı :

1️⃣Önce tüm sebzeler güzelce yıkanır, patlıcanlar alacalı şekilde soyulur doğranır, tuzlu sıcak suda acısı çıkana kadar yarım saat bekletelir
2️⃣Kabaklar soyulur, doğranır, yeşil kıl biberlerin baş kısımları kesilir, 3 cm uzunlukta doğranır
3️⃣Domateslerin orta göbek kısmı alındıktan sonra kabukları ile doğranır robotta çekilir
4️⃣Kırmızı kapya biberlerde aynı şekilde baş ve çekirdek kısımları alınır doğranır robotta çekilir
5️⃣Tencereye sos konulur 3 yemek kaşığı zeytinyağı dökülür kaynamaya bırakılır
6️⃣Sebzeler bir yandan kızartılmaya başlanır, patlıcanlarda yeteri kadar tuzlu sıcak suda bekledikten sonra suyu süzülür, defalarca durulanır, kurulanır, kızartılır
7️⃣Sarımsakların kabukları soyulur doğranır, sos koyu kıvam alınca sarımsaklar ilave edilir karıştırılır
8️⃣Sos içine kaya tuzu ve hazırlanan kızartmalar ilave edilir karıştırılır,5 dk kadar kaynatılır
9️⃣Kavanoz kapakları öncesinde kaynatılır, soslu kızartma sıcak sıcak kavanozlara konulur, kapaklar silinir hemen kapatılır, ters çevrilir üstleri örtülür
🔟Tencerede kalan soslu kızartma tamamiyle soğuyunca buzdolabı poşetlerine konulur, havası alınır bağlanır, buzluğa gönderilir

Yorumlar