KAT KAT PUL PUL DÖKÜLEN POĞAÇA & PATATESLİ POĞAÇA NASIL YAPILIR


Merhaba sevgili izleyiciler kat kat pul pul dökülen börek lezzetinde mükemmel poğaça tarifi sizlere paylaşmak istedim buyrun malzemeler listesi👇

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile 
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak ile 

*Hamuru için :
📌1 su bardağı ılık süt
📌1 su bardağı ılık su
📌1 çay bardağı ayçiçek yağı
📌1 paket kuru maya
📌1 yemek kaşığı şeker
📌1 tatlı kaşığı tuz
📌6 su bardağı un (un miktarı ununuzun kalitesine göre değişiklik gösterebilir yumuşak hamur olacak şekilde dikkatli ekleyin!!!)

*Ara katları için :
📌150 gr tereyağı 
📌1 çay bardağı ayçiçek yağı 

*İç harcı için :
📌Servis tabağı olacak şekilde haşlanmış patates (kilosunu bilmiyorum)
📌1 büyük kuru soğan
📌1 büyük diş sarımsak
📌Yarım çay bardağı ayçiçek yağı veya zeytinyağı
📌Bir miktar ince kıyılmış maydanoz 
📌1.5 çay kaşığı tuz 
📌1 çay kaşığı karabiber 
📌1 çay kaşığı kırmızı toz biber 

*Üzeri için :
📌1 adet yumurta sarısı 
📌1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 
📌Çörek otu 
📌Susam 

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇


Yorumlar