Merhaba sevgili izleyiciler sizlere yine lezzetine %💯 garanti verdiğim dubai çikolatası tarifimi kesinlikle yapın diyerek tavsiye ediyorum...
MALZEMELER :
🍫250 gr bitter damla çikolata (❗200 gr da kullanabilirsiniz❗hafif kalın oldu)
* İç harcı için :
📌5 dolu yemek kaşığı çiğ kadayıf
📌1 yemek kaşığı tereyağ
📌1 dolu yemek kaşığı tahin
📌1 dolu yemek kaşığı antep fıstığı hazır sos
📌2 dolu yemek kaşığı antep fıstığı tozu
❗Not❗
Ben çiğ kadayıf değil yağsız vaziyette kavurdugum kadayıf kullandım, çünkü çok önceden kadayıfı almıştım dolapta bozulur diye kavurarak saklamak istedim.....
📌Şekil vermek için plastik kap
(boyutu 100 gr çikolataların boyunda)
Dubai çikolatası nasıl yapılır....
1️⃣Benmari usulü çikolata eritilir (bir kap içine çikolata konulur, küçük tencere veya büyük cezve içine su konulur ocakta kaynatılır, çikolata dolu kap su olan kabın üzerine konulur, ara ara karıştırarak eritilir)
2️⃣Şekil verilecek olan kalıbın içine eritilen çikolatanın yarısı dökülür kenarlarınada yayılır, buzlukta 15 dk dondurulur
3️⃣ Tava veya küçük tencere içine tereyağ konulur, çiğ kadayıf karamel rengi olana kadar kavrulur
4️⃣Çabuk soğuması için başka bir kaba aktarılır
5️⃣Tahin, antep fıstığı tozu, antep fıstığı sosu, kadayıf ile birlikte bir güzel karıştırılır
6️⃣Dolapta donan çikolatanın üzerine iç harç dökülür iyice bastırılır
7️⃣Geriye kalan erimiş çikolata kadayıflı karışımın üzerine dökülür güzelce yayılır
8️⃣Tekrar buzlukta 25 dk bekletilir, donması sağlanır
9️⃣Donan çikolata kalıbından servis edilecek tabağa çıkarılır, dilerseniz keserek dilerseniz de ısıra ısıra afiyetle yenilir😀☺️
Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇
Yorumlar
Yorum Gönder