DOMATES SOSLU ACI CİN BİBER TURŞUSU TARİFİ


Merhaba sevgili izleyiciler hem lezzetli hem yapımı bu yöntemle pratik domates soslu cin biber turşusu tarifini sizlere paylaşmak istedim

MALZEMELER :

👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak 

📌1 kilo acı biber (cin biberi)
📌2 kilo domates
📌1 baş sarımsak 
📌1 çay bardağı zeytinyağı
📌1 çay bardağı sirke (üzüm sirkesi kullandım)
📌1.5 yemek kaşığı iri kaya tuzu
📌1 tatlı kaşığı şeker
📌1 çay kaşığı limon tuzu

📌3 adet 1 kiloluk kavanoz & kapak

Cin biber turşusu nasıl yapılır...

1️⃣Domatesler ve acı biberler güzelce yıkanır
2️⃣1 baş sarımsak ılık sıcağa yakın suda bekletilir
3️⃣Domatesler kabukları ile birlikte baştaki orta kısmını alınca, robot içine doğranır
4️⃣Robotta ince hale gelene kadar çekilir
5️⃣Tencere içine koyulur kaynamaya bırakılır
6️⃣Cin biberlerin başları kesilir, onlarda başka bir tencerede 5 dk kaynatılır (çok acı ise aşırı acısı gitsin diye)
7️⃣Acı biberler süzgeçten süzülür birkaç defa durulanır
8️⃣Acı biberler, kaya tuzu, şeker, limon tuzu, zeytinyağı, sirke tüm malzemeler domates sosu içine konulur sadece 5 dk kaynatılır
9️⃣Sıcak sıcak kavanozlara konulur, etrafı silinir kapakları kapatılır
🔟Tezgaha bez serilir üzerine kavanozlar ters çevrilip konulur, üstleri örtülür 5_6 saat soğuyana kadar bekletilir, daha sonra serin bir yere veya buzdolabına kaldırılır.... 

❗Not❗
Kavanozlar içine göçmesi (hafif çukurumsu olması) lazım, eğer yukarı doğru kabarık duruyorsa tam kapanmamış hava almış demektir, tekrar sıkıca kapatıp bir tencere içinde kapaklar tencere tabanına olacak vaziyette 15 dk kaynatın!!! Benim turşularım gayet güzel vakumlanmıştı,kaynatmak zorunda kalmadım... 

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇



Yorumlar