ŞEFTALİ SOSLU BORCAMDA YAZ PASTASI NASIL YAPILIR


Merhaba sevgili izleyiciler lezzetine yine %💯garanti verdiğim bir tarif daha paylaşmak istedim, çok hafif nefis oluyor....

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak

* Pandispanyası için :
🍰3 adet yumurta
🍰1 çay bardağı şeker
🍰Yarım çay bardağı nişasta
🍰Çeyrek çay bardağı sıcağa yakın su
🍰Bir fiske tuz
🍰1 su bardağı un
🍰1 paket vanilya
🍰1 paket kabartma tozu

*Kreması için :
🍰4 su bardağı süt
🍰1 çay bardağından 1 cm eksik şeker
(şekerli bir sıvı krema kullandığım için şeker oranını biraz azalttım)
🍰2 yemek kaşığı un
🍰2 yemek kaşığı nişasta
🍰Yarım paket (çilekli) sıvı krema (200 ml lik paketin yarısı)

*Pandispanyayı ıslatmak için :
🍰1 su bardağı ılık süt
🍰1 paket (200 ml lik) sıvı krema (şekerli çilekli)

*Şeftali sosu için :
🍰6 adet küçüğe yakın şeftali
🍰1.5 su bardağı su
🍰Yarım çay bardağı şeker
🍰2 yemek kaşığı nişasta

*Üstünün süslemesi için :
🍰Beyaz çikolata sosu (sizler 1 adet şeftaliyi dilimleyip ve başka fındık, fıstık, hindistan cevizi gibi malzemeler ile de süsleyebilirsiniz)

❗Not❗
Ben çilekli sıvı krema kullandım siz illaki aynısından kullanmak durumunda değilsiniz!!! Sade sıvı krema kullanabilirsiniz, veya pastanın kremasına 1 paket krem şanti kullanabilirsiniz!!! Pandispanyayı ıslatmak içinde 2 su bardağı süt kullanabilirsiniz!!! Yani sıvı krema olmadanda bu pastayı yapabilirsiniz!!!


Yorumlar