KATI YAĞSIZ ÇİKOLATA KIRINTILI (KARINCA) KURABİYE NASIL YAPILIR


Merhaba sevgili izleyiciler katı yağsız biraz sert bir dokuya sahip ama lezzetli bir kurabiye tarifi sizlere paylaşmak istedim buyrun malzemeler👇

MALZEMELER :

🍪2 adet yumurta
🍪Yarım çay bardağı şeker 
🍪1 çay bardağı ayçiçek yağı
🍪1 yemek kaşığı nişasta
🍪1 paket vanilya
🍪Yarım paket kabartma tozu
🍪2.5 su bardağı un
🍪Çeyrek çay bardağı çikolata kırıntısı

🍫100 gr bitter damla çikolata
🍫1 dolu yemek kaşığı ayçiçek yağı

Yapılışı :

✔️Derin kap içine yumurtalar kırılır, şeker konulur güzelce el çırpıcısı ile çırpılır
✔️Daha sonra ayçiçek yağı, nişasta, un, yarım paket kabartma tozu konulur, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir
✔️Çikolata kırıntılarıda ilave edilir hamur toparlanır
✔️Tek avuç içi büyüklüğünde hamur alınır tezgahta parmak kalınlığında olacak şekilde ve uzun hale getirilir
✔️3 cm aralıklar ile hamur kesilir
✔️Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir
✔️Isınmış olan fırında krem rengi olacak şekilde pişirilir
✔️Benmari usulü bitter veya sütlü çikolata eritilir
✔️Soğuyan kurabiyelerin kenarları erimiş çikolataya batırılır
✔️Çikolatalar donunca servise hazır hale getirilir

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇

Yorumlar