KARIŞIK PESTİL NASIL YAPILIR & ERİK KAVUN PESTİLİ


Merhaba sevgili izleyiciler evde pestil yapmaya cesaret edemeyenler kesinlikle sizlerde kolay şekilde her çeşit meyveden pestil yapabilirsiniz

MALZEMELER :

📌1 kilo 300 gr sarı erik
📌1 adet küçük kavun (kaşık kavunu kullandım)

📌1 su bardağı şeker (200 ml lik bardak ile) 
📌Yarım su bardağı nişasta

*İçine :
📌Robotta çekilmiş antep fıstığı tozu 

Yapılışı :

✔️Sarı eriği çekirdekli şekilde ve kavunlarıda doğrayıp tencere içine alıyoruz
✔️Ocakta kaynamaya bırakıyoruz
✔️Ezilecek hale gelip yumuşayinca süzgeçten geçiriyoruz
✔️Tekrar tencereye koyup 1 su bardağı şeker, yarım su bardağıda nişasta koyuyoruz karıştırıyoruz, ocağın orta bölümünde kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz
✔️Kaynadıktan sonra ocağı kısıp 15_20 dk daha kaynatıyoruz
✔️Tepsilere yağlı kağıt serip pestilleri döküyoruz
✔️Güneş gören bir yerde kuruyana kadar kurutuyoruz
✔️Kuruduktan sonra temiz mutfak makası ile kesip kağıdından ayırıp muska şeklinde katlama işlemi yapıyoruz
✔️İçine robotta çekilmiş antep fıstığı koyuyoruz dilerseniz başka malzemelerde koyabilirsiniz, yada boşda kalabilir
✔️Servis tabağına alıp servis ediyoruz yada ikramlık hazırlamayacaksanız, direkt saklama kabına koyup buzdolabında aylarca saklayabilirsiniz (bir şey olmuyor)


Yorumlar