HAŞHAŞLI ÇÖREK NASIL YAPILIR & KAT KAT HAŞHAŞLI ÇÖREK TARİFİ


Merhaba sevgili izleyiciler evde (geçen hafta) misafirlerim olduğu için tripotda onların kaldığı odada olduğu için tek elimle telefon kamerasını açıp çekim yapıp diğer elimlede sizlere tarifimi anlatmaya göstermeye çalıştım kusurlar affola diyorum... Ama lezzetine yine garanti verdiğim güzel bir bir çörek yaptım sizlerde deneyin derim

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile 

📌2 su bardağı ılık süt
📌1 su bardağı ayçiçek yağı
📌2 adet yumurta (sarıları üzerine)
📌1 paket kuru maya
📌1 yemek kaşığı şeker
📌1 tatlı kaşığı tuz
📌7 su bardağı un (un miktarı kaliteye göre değişiklik gösterebilir yumuşak bir hamur olacak şekilde dikkatli ekleyin!!!

*İçi için :
📌250 gr hazır haşhaş ezmesi
📌Yarım su bardağı ayçiçek yağı
📌2 yemek kaşığı şeker

*Üzeri için :
📌2 adet yumurta sarısı
📌2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
📌Susam

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇


Yorumlar