Merhaba sevgili izleyiciler farklı lezzetler arayanlar kesinlikle bu kurabiyeyi bir deneyin derim💯iç harcına farklı reçellerde kullanabilirsiniz....
❗Videoda seslendirirken ayva reçeli piştikten sonra taş gibi şekerleşti demişim, ben dışına taşan reçelleri kastettim!!!
❗Dışına taşan reçeller sert hale geliyor, bu yüzden kurabiyeleride yağlı kağıttan kaldırmak zor oluyor, dikkatli kaldırın yoksa hepsi parçalanır
MALZEMELER :
👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak
*Hamuru için :
📌125 gr oda sıcaklığında tereyağ
📌Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
📌Yarım çay bardağı pudra şekeri
📌1 adet yumurta
📌1 yemek kaşığı nişasta
📌1 yemek kaşığı yoğurt
📌1 yemek kaşığı sirke
📌1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
📌Bir fiske tuz
📌1 paket vanilya
📌Yarım paket kabartma tozu
📌3 su bardağı un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak şekilde unu dikkatli ekleyin!!!)
*İç harcı için :
📌380 gr (küçük kavanoz) ayva reçeli
📌5 yemek kaşığı hindistan cevizi
📌1 çay kaşığı tarçın
Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇
Yorumlar
Yorum Gönder