AYVA REÇELLİ HİNDİSTAN CEVİZLİ TARÇINLI RULO KURABİYE TARİFİ


Merhaba sevgili izleyiciler farklı lezzetler arayanlar kesinlikle bu kurabiyeyi bir deneyin derim💯iç harcına farklı reçellerde kullanabilirsiniz....

❗Videoda seslendirirken ayva reçeli piştikten sonra taş gibi şekerleşti demişim, ben dışına taşan reçelleri kastettim!!!
❗Dışına taşan reçeller sert hale geliyor, bu yüzden kurabiyeleride yağlı kağıttan kaldırmak zor oluyor, dikkatli kaldırın yoksa hepsi parçalanır

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak

*Hamuru için :

📌125 gr oda sıcaklığında tereyağ
📌Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
📌Yarım çay bardağı pudra şekeri
📌1 adet yumurta
📌1 yemek kaşığı nişasta
📌1 yemek kaşığı yoğurt
📌1 yemek kaşığı sirke
📌1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 
📌Bir fiske tuz
📌1 paket vanilya
📌Yarım paket kabartma tozu
📌3 su bardağı un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak şekilde unu dikkatli ekleyin!!!)

*İç harcı için :

📌380 gr (küçük kavanoz) ayva reçeli
📌5 yemek kaşığı hindistan cevizi
📌1 çay kaşığı tarçın

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇



Yorumlar