YAZ TÜRLÜSÜ NASIL YAPILIR


Merhaba sevgili izleyiciler en doğru sıralama ile yaz türlüsü nasıl yapılır sizlere paylaşmak istedim....

⚠️Seslendirme sırasında kabak ve patatesi aynı anda kavurabilirsiniz demişim😑patlıcan ve kabak diyecektim kusurlar affola....

MALZEMELER :

📌1 yemek tabağı olacak şekilde taze yeşil fasulye
📌1 adet büyük patates
📌2 adet patlıcan
📌2 adet kabak
📌2 adet orta boy domates
📌3_5 adet yeşil sivri biber
📌1 adet kırmızı kapya biber (evde yoktu koymadım...) 
📌3 diş sarımsak
📌1 yemek kaşığı domates salçası (sizler 1 tatlı kaşığı biber 1 tatlı kaşığıda domates salçası kullanabilirsiniz!!!)
📌1.5 çay kaşığı tuz (miktarı kendiniz ayarlayın) 
📌1 çay kaşığı kekik
📌Tahmini miktar zeytinyağı (çeyrek hatta yarım çay bardağı olabilir)
📌3 su bardağı sıcak su

❗NOT❗

✔️Kavurma sıralamasını benim yaptığım şekilde kavurursanız verimli sonuç alırsınız (en geç pişen sebzeden daha çabuk pişen sebzeye doğru kavurdum
✔️Sarımsak kesinlikle koyun çok lezzet veriyor
✔️Kekik baharatı kesinlikle koyun yakışıyor
✔️Kavururken karıştırma işini dikkatli yapalım sebzeler ezilmesin!!! 
✔️Soğuk değil sıcak su koyun yemek daha çabuk pişecektir
✔️Kaynamaya başlayınca ocağın orta bölümünde fakat altı kısık vaziyette pişirdim (fazla su koymamak için...)

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇


Yorumlar