MUZLU ERİKLİ DONDURMA NASIL YAPILIR


Merhaba sevgili izleyiciler az malzeme ile ve içinde en azından ne olduğunu bildiğimiz ev yapımı dondurma nasıl yapılır sizlere bunu paylaşmak istedim buyrun malzemeler listesi👇

MALZEMELER :

📌2 adet orta boy yerli muz (siz ithal kullanabilirsiniz daha lezzetli olur)
📌2 adet kırmızı erik (mandalina büyüklüğünde)

📌2 dolu yemek kaşığı bal
📌1 paket 200 ml sıvı krema

*Üzerini süslemek için :

📌Hazır çikolata sosları
📌Robotta çekilmiş antep fıstığı 

Yapılışı :

1️⃣Meyveler yıkanır biraz iri olacak şekilde doğranır buzlukta birkaç saat bekletilir 
2️⃣Buzluktan çıkarılır robot içine konulur, üzerine bal dökülür, 1 paket sıvı krema konulur, 3_5 dk çekilir 
3️⃣Pürüzsüz hale gelince robottan saklama kabına dökülür buzluğa birkaç saat beklemesi için gönderilir 
4️⃣Buzlanma olmaması için her birkaç saatte bir çıkarıp karıştırabilirsiniz!!! Ben sadece 1 defa karıştırdım, dokusu yinede güzeldi... 
5️⃣İstenilen kıvama gelmiş olan dondurma kaplara konulur üzerine süs amaçlı çikolata sosları gezdirilir ve antep fıstığı serpilir afiyetle yenilir🍦🍨

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇


Yorumlar