BÜLBÜL YUVASI TATLISI TARİFİ


Merhaba sevgili izleyiciler ağızda kıyır kıyır yerken keyif alabileceğiniz enfes lezzetli ve görseli açısındanda eğer misafirlerinize yaparsanız övgüler yağacak bir tatlı olan bülbül yuvası tatlısı tarifini sizlere paylaşmak istedim..

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak 
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak 

* Şerbeti için :

📌2.5 su bardağı şeker
📌3 su bardağı su
📌Çeyrek limonun suyu

* Hamuru için :

📌100 gr tereyağ
📌1 adet yumurta
📌Yarım çay bardağı irmik
📌Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
📌Yarım çay bardağı yoğurt
📌Yarım çay bardağı şeker
📌1 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
📌1 paket vanilya
📌Yarım paket kabartma tozu
📌3 su bardağı un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak!!! Un kalitesine göre bardak ölçüsü değişkenlik gösterecektir!!!)

* Üzeri için :

📌1 adet yumurta (sarısı kenarlarına akı orta ara kısmına)
📌Robotta iri çekilmiş fındık

❗Not❗
✔️Sizler yumurta akını orta kısmın kenarlarına sürün, en son fındıkları koyacağınız sırada orta bölüme yumurta akı sürün ki fındıklar güzel yapışsın!!!
✔️Üst kısmının kenarlarına fındıkları koymadan önce yumurta sarısını sürün, fındıkları koyduktan sonra sürerseniz fındıklar yapışıp etrafa dağılıyor
✔️Hamuru iki yağlı kağıt arasında yarım cm inceliğinde açın kalın olmasın, çünkü 2 katlı olduğu için yüksek bir bülbül yuvası tatlısı olursa şerbeti yukarı kadar almayabilir!!!
✔️Önceden ısınmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin açık renkte olmasın!!!
✔️Şerbeti soğuk bülbül yuvası kızgın sıcaklığı geçmiş derecede olsun, ikiside sıcak olursa tatlı hamur olacaktır!!!

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇

Yorumlar