Merhaba sevgili izleyiciler ağızda kıyır kıyır yerken keyif alabileceğiniz enfes lezzetli ve görseli açısındanda eğer misafirlerinize yaparsanız övgüler yağacak bir tatlı olan bülbül yuvası tatlısı tarifini sizlere paylaşmak istedim..
MALZEMELER :
👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak
* Şerbeti için :
📌2.5 su bardağı şeker
📌3 su bardağı su
📌Çeyrek limonun suyu
* Hamuru için :
📌100 gr tereyağ
📌1 adet yumurta
📌Yarım çay bardağı irmik
📌Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
📌Yarım çay bardağı yoğurt
📌Yarım çay bardağı şeker
📌1 yemek kaşığı sirke (isteğe bağlı)
📌1 paket vanilya
📌Yarım paket kabartma tozu
📌3 su bardağı un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak!!! Un kalitesine göre bardak ölçüsü değişkenlik gösterecektir!!!)
* Üzeri için :
📌1 adet yumurta (sarısı kenarlarına akı orta ara kısmına)
📌Robotta iri çekilmiş fındık
❗Not❗
✔️Sizler yumurta akını orta kısmın kenarlarına sürün, en son fındıkları koyacağınız sırada orta bölüme yumurta akı sürün ki fındıklar güzel yapışsın!!!
✔️Üst kısmının kenarlarına fındıkları koymadan önce yumurta sarısını sürün, fındıkları koyduktan sonra sürerseniz fındıklar yapışıp etrafa dağılıyor
✔️Hamuru iki yağlı kağıt arasında yarım cm inceliğinde açın kalın olmasın, çünkü 2 katlı olduğu için yüksek bir bülbül yuvası tatlısı olursa şerbeti yukarı kadar almayabilir!!!
✔️Önceden ısınmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin açık renkte olmasın!!!
✔️Şerbeti soğuk bülbül yuvası kızgın sıcaklığı geçmiş derecede olsun, ikiside sıcak olursa tatlı hamur olacaktır!!!
Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇
Yorumlar
Yorum Gönder