KUŞBAŞI ETLİ PATLICAN KAPAMA NASIL YAPILIR


Merhaba sevgili izleyiciler tam bir ana yemek olan ve hatta misafirlerinizede sunabileceğiniz doyurucu lezzetli patlıcan kapama tarifini sizlere paylaşmak istedim.....

MALZEMELER :

📌5 adet patlıcan
📌3 adet orta boy patates

📌400 gr kuşbaşı et 
📌1 adet orta boy kuru soğan
📌1 adet orta boy kırmızı kapya biber 
📌1 adet büyük domates
📌3 adet kıl biber
📌3 büyük diş sarımsak
📌1 tatlı kaşığı domates salçası 
📌1 tatlı kaşığı biber salçası 
📌1 çay kaşığı tuz 
📌Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 
📌Yarım çay kaşığı kekik 
📌Yarım çay kaşığı karabiber 
📌Çeyrek çay kaşığı zeytinyağı 
📌2 çay bardağı sıcak su 
(Toplamda 200 ml sıcak su koydum, eğer etiniz pişmediyse 1 çay bardağı veya 1 su bardağı daha sıcak su eti kavurma aşamasında koyabilirsiniz) 

📌Ayçiçek yağı (Kızartmak için)
📌Kek kalıbı veya küçük borcam tepsi 
(şekil vermek için)

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇

Yorumlar