Merhaba sevgili izleyiciler tam bir ana yemek olan ve hatta misafirlerinizede sunabileceğiniz doyurucu lezzetli patlıcan kapama tarifini sizlere paylaşmak istedim.....
MALZEMELER :
📌5 adet patlıcan
📌3 adet orta boy patates
📌400 gr kuşbaşı et
📌1 adet orta boy kuru soğan
📌1 adet orta boy kırmızı kapya biber
📌1 adet büyük domates
📌3 adet kıl biber
📌3 büyük diş sarımsak
📌1 tatlı kaşığı domates salçası
📌1 tatlı kaşığı biber salçası
📌1 çay kaşığı tuz
📌Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
📌Yarım çay kaşığı kekik
📌Yarım çay kaşığı karabiber
📌Çeyrek çay kaşığı zeytinyağı
📌2 çay bardağı sıcak su
(Toplamda 200 ml sıcak su koydum, eğer etiniz pişmediyse 1 çay bardağı veya 1 su bardağı daha sıcak su eti kavurma aşamasında koyabilirsiniz)
📌Ayçiçek yağı (Kızartmak için)
📌Kek kalıbı veya küçük borcam tepsi
(şekil vermek için)
Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇
Yorumlar
Yorum Gönder