EL AÇMASI PATATESLİ VE ISPANAKLI ÇARŞAF BÖREĞİ TARİFİ ( OKLAVA MERDANE KULLANMADAN)


Merhaba sevgili izleyiciler yapımı o kadar mı o kadar basit hamur açmadan hiç anlamayan veya mutfağa ilk defa girmiş biri bile bu tarifi kolaylıkla yapabilir.... Seslendirirken kol böreği dedim fakat zaten kol böreği aslında... Oklava kullanmadan yaptığımız için çarşaf gibi açıldığı için çarşaf böreği diyoruz....

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak

* Hamuru için :

📌2 su bardağı ılık su
📌Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
📌1 tatlı kaşığı (yarım paket) kuru maya
📌1 tatlı kaşığı şeker
📌1 tatlı kaşığı tuz
📌5.5 su bardağı un
(un kaliteye göre değişkenlik gösterir, yumuşak bir hamur olacak şekilde dikkatli ekleyin!!! )

* Yağlamak için :

📌100 gr tereyağ 
📌Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 

* İç harcı için :

(Patatesli iç harç)
📌11 adet yumurta büyüklüğünde haşlanmış patates
📌1 adet büyüğe yakın kuru soğan
📌Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
📌1.5 çay kaşığı tuz
📌Yarım çay kaşığı kuru nane
📌Yarım çay kaşığı karabiber
📌Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
📌Yarım çay kaşığı kimyon
📌İnce kıyılmış maydanoz

(Ispanaklı iç harç)
📌Yarım kilo ince kıyılmış ıspanak
📌1 adet orta boy kuru soğan
📌Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
📌1 çay kaşığı tuz
📌Yarım çay kaşığı karabiber
📌Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber

* Üzeri için :

📌2 adet küçük yumurtanın sarısı
📌2 yemek kaşığı süt

Videolu yapılışı YouTube da buraya tıklayın👇


Yorumlar