FIRINDA KOKUSUZ HAMSİ BALIK BUĞULAMA TARİFİ


Merhaba sevgili izleyiciler, benim yaptığım şekilde asla ağır balık kokmayan!!! fırında patatesli soğanlı hamsi balık (buğulama) tarifimi sizlere sunmak istedim, değişik versiyonlarınıda ilerleyen zamanlarda inşallah paylaşacağım...

MALZEMELER :

📌Yarım kilo hamsi
📌Yarım çay kaşığı tuz 
📌Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 
📌Yarım çay kaşığı sarımsak tozu 
(siz 1 diş sarımsak kullanabilirsiniz) 
📌2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 
📌Yarım çay bardağı mısır unu 

📌5 adet küçüğe yakın patates 
📌Yarım çay kaşığı tuz 
📌Yarım çay kaşığı kekik 
📌Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 
📌Yarım çay kaşığı sarımsak tozu 
(siz 1_2 diş sarımsak kullanabilirsiniz) 

📌1 adet büyük kuru soğan 
📌Biraz tuz 
📌Yarım limonun sıkılmış suyu

Videolu yapılışı YouTube da👇

Yorumlar