LAZ BÖREĞİ NASIL YAPILIR


Merhaba sevgili izleyiciler bunu tüm samimiyetimle söylüyorum lezzetini çok beğendiğimiz şerbetli bir Laz böreği tatlısı tarifi paylaşmak istedim sizlerde benim kullandığım malzemeler ile yaparsanız eminim çok beğeneceksiniz🤗

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile 
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak ile 

📌500 gr lık hazır baklavalık yufka (yarım kilo) 

* Şerbeti için :

📌2.5 su bardağı şeker
📌3 su bardağı su
📌Çeyrek limonun suyu

* Muhallebi için :

📌4 su bardağı süt
📌1 çay bardağı şeker 
📌1 adet yumurta sarısı
📌2 yemek kaşığı un
📌2 yemek kaşığı nişasta
📌1 yemek kaşığına yakın tereyağı
📌1 paket vanilya 
📌Çeyrek çay kaşığı tuz
📌Çeyrek çay kaşığı karabiber

* Arasını yağlamak için :

📌150 gr tereyağı 
📌Yarım çay bardağı ayçiçek yağı 

* Üzeri için :

📌Antep fıstığı (robotta çekilmiş) 
📌Pudra şekeri (isteğe bağlı) 

❗NOT❗

✔️Orjinal Laz böreği hazır baklavalık yufkadan olmaz fakat ben hazır yufka kullandım daha pratik oldu 
✔️Orjinal Laz böreğine tuz ve vanilya konulmaz fakat ben koydum inanın çok hoş bir aroma vermişti
✔️Şerbetli yapacaksanız pudra şekeri olmaz fakat ben sadece sunum tabağında olanlara pudra şekeri serptim harika olmuştu 

Videolu yapılışı YouTube da👇


Yorumlar