Merhaba sevgili izleyiciler öncelikle şunu belirtmek istedim, hastayım boğazım ağrıyor sesim kötü çıktı🙂Birde seslendirme sırasında kedim yanımda idi, dikkatimi dağıttı videonun sonlarında çok şaşırdım tekrar seslendirme yapmadım çünkü hastayım kusurlar affola...
Afyon bükmesini bende ilk defa yapıyorum biz lezzetini beğendik sizlere tavsiye ederim....
MALZEMELER :
👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak ile
* Hamuru için :
📌2 su bardağı ılık su
📌1 tatlı kaşığı tuz
📌5 su bardağı un
* Mercimekli harç için :
📌1 su bardağı haşlanacak yeşil mercimek
📌1 orta boy kuru soğan
📌1 tatlı kaşığı biber salçası
📌1 çay kaşığı tuz
📌Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
📌Yarım çay kaşığı karabiber
📌Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
* Haşhaşlı harç için :
📌200 gr çekilmiş haşhaş ezmesi
📌100 gr tereyağı
📌1 çay bardağı ayçiçek yağı
Not : Ben 250 gr haşhaş ezmesi kullandım fazla geldi
Videolu yapılışı YouTube da buraya tıkla👇
Yorumlar
Yorum Gönder