Merhaba sevgili izleyiciler belki çoğunuzun bilmediği bir tarif paylaşıyorum, sizlerde kesinlikle deneyin belki beğenirsiniz😊
MALZEMELER :
* Hamuru için :
📌1 su bardağı ılık su
📌1 dolu çay kaşığı tuz
📌Yarım paket kuru maya
📌2 su bardağı + 2 cm olacak şekilde un
(sert bir hamur olmasın yumuşak olacak şekilde un miktarını dikkatli ekleyin!!!)
* İç harcı için :
📌Tahmini miktar kıkırdak
👉Kıkırdak nasıl yapılır❗
➖Etin yağlı kısmı kuşbaşı et gibi doğranır
➖Tencereye alınır, tamamiyle yağı su gibi olana kadar ve diğer kısımlarıda kuruyana kadar pişirilir
➖Süzgeçden süzülür
➖Kuru kalan kısımları sarımsak döveceği veya benim yaptığım gibi robotta çekilir
➖Ve bu tarifde olduğu gibi gözleme bazlama çöreklerde kullanılır
Videolu yapılışı YouTube da 👇
Yorumlar
Yorum Gönder