İÇİ KAŞARLI PASTANE POĞAÇASI NASIL YAPILIR & KARAKÖY POĞAÇASI TARİFİ


Merhaba sevgili izleyiciler pastane poğaçasından daha lezzetli yumuşacık içi kaşarlı poğaça tarifimi paylaşmak istedim buyrun malzemeler👇

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile 
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak ile 

* Hamuru için :

📌250 gr tereyağ veya yumuşak margarin
📌1 çay bardağı ılık su 
📌1 çay bardağı yoğurt
📌2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
📌1 dolu yemek kaşığı şeker
📌1 tatlı kaşığı tuz
📌1.5 paket kuru maya
📌6 su bardağı un (yumuşak bir hamur olacak şekilde unu dikkatli ekleyin, unun kalitesine görede daha az veya daha fazla un gidecektir)

* İçi için:

📌225 gr kaşar rendesi

* Üzeri için :

📌1 adet yumurta sarısı
📌1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
📌Çeyrek çay kaşığı ucu ile kakao

Videolu yapılışı YouTube da👇

Yorumlar