HATAY ANTAKYA KEREBİÇ KÖMBE TARİFİ

Merhaba sevgili izleyiciler günlerce bayatlamayan içi cevizli antep fıstıklı Hatay Antakya şehrine ait kerebiç kalıbında kömbe tarifimi sizlere paylaşmak istedim buyrun malzemeler listesi👇

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak ile 
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak ile 

📌125 gr yumuşak margarin veya tereyağ
📌1 çay bardağı şeker
📌1 çay bardağı ayçiçek yağı
📌Yarım çay bardağı süt
📌Yarım çay bardağı su
📌 paket vanilya
📌Yarım paket kabartma tozu
📌4 su bardağı un
📌1 çay kaşığı kömbe baharatı

👉Kömbe baharatı içinde olanlar👈
✔️Muskat
✔️Damla sakızı
✔️Yeni bahar
✔️Tarçın
✔️Karanfil
✔️Zencefil
✔️Mahlep
Not❗Bu baharatı internetten paket halinde sipariş edebilirsiniz veya aktarlardan hazırlattırabilirsiniz!!!

➖İç harcı için :

📌Yarım kase 1 kase civarı robotta çekilmiş ceviz 
📌1 dolu tatlı kaşığı robotta çekilmiş antep fıstığı

Videolu yapılışı YouTube da👇
https://youtu.be/i4fLdUgDX0E?si=yS0jnt1HxRU7C159

Yorumlar