HAŞHAŞLI CEVİZLİ BÜKME AÇMA TARİFİ

Merhaba sevgili izleyiciler tek tek hamur açmak ile uğraşmadan tek hamurdan tam iki tepsilik haşhaşlı açma tarifimi sizlere paylaşmak istedim buyrun malzemeler listesi👇

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak 
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak 

* Hamuru için :

📌1 su bardağı ılık süt
📌1 çay bardağı ayçiçek yağı
📌1 şişe maden suyu (1 su bardağı geliyor)
(sizler normal su da kullanabilirsiniz)
📌2 adet yumurta (sarıları üzerine) 
 (ben 1 adet kullandım üzerine yumurta sarısı yetmedi)
📌1 dolu yemek kaşığı şeker
📌1 tatlı kaşığı tuz
📌1 paket kuru maya
📌6 su bardağı un (un miktarı unun kalitesine göre değişkenlik gösterebilir!!!)

* İç harcı için :

📌250 gr (1 paket) haşhaş ezmesi
📌1 çay bardağı ayçiçek yağı
📌1 dolu yemek kaşığı şeker
📌Bir kaç yemek kaşığı robotta çekilmiş ceviz

* Üzeri için :

📌2 adet yumurta sarısı
📌Birkaç yemek kaşığı ayçiçek yağı

Videolu yapılışı YouTube da👇

Yorumlar