TAM KIVAMINDA RENGİ KARARMAYAN AŞURE TARİFİ

Merhaba sevgili izleyiciler hem lezzetli hem kıvamı mükemmel aşure tarifimi sizlere sunmak istedim buyrun malzemeler listesi👇

MALZEMELER :

👉Su bardağı ölçüsü 200 ml lik bardak
👉Çay bardağı ölçüsü 100 ml lik bardak

📌2 su bardağı yarma (haşlanacak)
📌1 çay bardağı nohut (haşlanacak)
📌1 çay bardağı kuru fasulye (haşlanacak)

📌1 paket küp küp doğranmış kuru meyve
📌1 çay bardağı ortadan ikiye bölünmüş fındık
📌1 çay bardağı ortadan ikiye bölünmüş badem
📌2 su bardağı şeker
📌Bir fiske tuz
📌1 su bardağı süt
📌1 büyük limonun rendelenmiş kabuğu
📌1 bardak karanfil suyu
(15 adet karanfilin kaynamış suyu)

📌 2 litre su (sizler aşureyi yaparken değişkenlik gösterebilir)

Üzerini süslemek için :

📌Kuru incir
📌Küçük doğranmış kiraz (sizler nar kullanın)
📌Bütün fındık
📌Ceviz
📌Hindistan cevizi
📌Tarçın

❗Dikkat edilmesi gereken hususlar ❗

✔️Kuru meyveleri ayrı haşlayın!!!Haşlayıp o suyunu süzün!!! Yarma, kuru fasulye nohutun içine atıp haşlamayın çünkü rengini karartacaktır!!!
✔️1 bardak süt koyun, zorunlu değil fakat tadını daha yumuşak ve keskin şeker oranını ayarlayacaktır!!!
✔️Bir fiske tuz kesinlikle koyun daha lezzetli hale getirecektir!!!

Videolu yapılışı YouTube da👇

aşure tarifi


Yorumlar